Pannenkoeken, niets bijzonders zou je denken. Deze pannenkoeken bestaan echter alleen uit koolhydraten en bevatten dus geen eiwitten of vetten. Hoewel je natuurlijk eiwitrijk wilt eten, is het soms fijn om je koolhydraten helemaal te scheiden van je eiwitten en je vetten. En wanneer je dit doet, dan passen deze pannenkoeken dus heel goed in jouw manier van eten.

Dit heb je nodig, voor 6 pannenkoeken (3 porties)
 • 150 gram volkoren speltmeel
 • 150 ml geitenyoghurt
 • 210 ml water
 • 1 theelepel baksoda
 • Naar smaak: blauwe bessen, banaan, appelstroop en/of kaneel
Zo maak je het
 1. Doe het volkoren speltmeel en baksoda in een beslagkom.
 2. Voeg de geitenyoghurt en water hieraan toe.
 3. Maak hiervan een glad beslag.
 4. Zet een pan op het vuur en zorg dat deze goed warm is.
 5. Doe beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten lekker bruin.
 6. Garneer met het door jou gekozen beleg.
Ook lekker

Deze pannenkoeken kan je op verschillende manieren eten. Lekker met wat appelstroop en kaneel. Of met kaneel en wat fruit, bijvoorbeeld blauwe bessen of wat plakjes banaan. Wees creatief en kies vooral iets dat bij jou past. Er zijn genoeg opties, maar laat de (poeder)suiker lekker staan.

Lekker makkelijk

De pannenkoeken zijn goed in te vriezen. Doe dit per stuk of per 2 en je kan ze gemakkelijk uit de vriezer halen en laten ontdooien. Wil je snel klaar zijn? Beleg ze dan alvast met een beetje appelstroop en een vleugje kaneel, rol ze op en vries ze zo in. Je haalt ze kant en klaar uit de vriezer en stopt ze in je tas. Wanneer je ze wilt eten zijn ze al ontdooit.

Eet smakelijk!

Ik wil me graag inschrijven voor de nieuwsbrief.

Waar mag de nieuwsbrief naar toe worden gestuurd?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens