Slapen, het is cruciaal voor een fit leven. Daar valt niets op af te dingen. En toch is het vaak het eerste waar we denken tijd te winnen, want we functioneren ook met wat minder dan de gewenste 8 uur slaap per nacht. Denken we.

Groeihormoon

Terwijl 8 uur slapen voor iedereen echt is aan te raden. We rusten namelijk niet alleen uit wanneer we slapen, in die tijd herstellen we ook. Het groeihormoon doet het werk, wanneer jij slaapt. En dat hormoon zorgt er dus voor dat we herstellen. Het groeihormoon noemen we ook wel het verjongingshormoon en die naam heeft het niet voor niets natuurlijk.

Tijd voor verandering

Alleen deze reden is al genoeg om toe te werken naar 8 uur slaap per nacht. Wanneer je dit nog niet red, dan is het belangrijk om dit in kleine stapjes op te bouwen. Slaap je nu bijvoorbeeld 5 uur per nacht, maak daar dan de komende week 5,5 uur van. Zodra je 5,5 uur per nacht slaapt, verhoog je dit wederom met een half uur. Zo bouw je dit rustig uit naar 8 uur per nacht.

Keuzes maken

Meer slapen betekent vaak ook keuzes maken. Een tv programma waar je naar kijkt, toch nog een aflevering op Netflix bekijken of nog een laatste mail versturen. Allemaal zaken die onze nachtrust inkorten. Tijd dus om keuzes te maken. Want meestal is dat tv programma helemaal niet zo boeiend, kan de aflevering op Netflix ook prima een dagje wachten en datzelfde geldt voor dat mailtje. Het gaat om keuzes maken.

Slapend fit worden

Uiteindelijk is het maken van de juiste keuze helemaal niet zo moeilijk, wanneer je je bedenkt dat je slapend fit kan worden. Je hoeft namelijk niets te doen voor dit herstel. Alleen op tijd naar je bed gaan en lekker slapen. Ideaal toch? Of klinkt het makkelijker dan dat dit gedaan is?

Ik lig in bed, maar slapen wil niet lukken

Herstellen terwijl je ligt te slapen klinkt natuurlijk heel makkelijk. Maar dan moet dat slapen wel lukken. Lukt dit niet, dan kan je nog een aantal zaken proberen. Denk aan een donkere, koele slaapkamer. Geen schermen meer het laatste uur voordat je gaat slapen en probeer vaste tijden aan te houden waarop je gaat slapen. Lukt het dan nog niet? Neem dan eens contact op. Door je voeding aan te passen, lukt het slapen vaak een stuk gemakkelijker. En hoe fijn is dat?

Are you brave enough?

Ik wil me graag inschrijven voor de nieuwsbrief.

Waar mag de nieuwsbrief naar toe worden gestuurd?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens