Darmen zijn jouw tweede brein. Bewust, maar nog veel vaker onbewust, is een niet goed werkende spijsvertering de oorzaak van klachten die jij hebt. Wist je bijvoorbeeld dat 98% van het gelukshormoon in de darmen wordt gemaakt?

Klachten

Bij klachten die veroorzaakt worden door niet goed functionerende darmen zijn bijvoorbeeld een slechte huid, een opgeblazen gevoel, te weinig energie of focus hebben en slecht slapen. Maar ook voor bijvoorbeeld depressieve gevoelens en bij het oplossen van de gevolgen van een burn-out ligt de oplossing bij de darmen.

Zorg er goed voor

Het is dan ook belangrijk om goed voor je darmen te zorgen. Dat doe je onder andere door de juiste voeding tot je te nemen. Oftewel, voeding die voor jou goed is. Dat is namelijk per persoon verschillend.

Ingewikkeld

En dat is wat het vaak ingewikkeld maakt. Wat werkt voor de één, hoeft helemaal niet goed te zijn voor de ander. Een eenduidig advies is er dan ook niet. We zijn geneigd te volgen wat de meerderheid van de mensen doet, maar werkt dit ook voor jou?

Een aantal tips

Toch zijn er een aantal algemene tips, die je kan toepassen om je darmen te ondersteunen. Eet bijvoorbeeld geen bewerkte producten en probeer rauwe groenten zoveel mogelijk te beperken. Die zijn namelijk een stuk moeilijker te verwerken voor je darmen dan gekookte, gestoomde of gegrilde groenten. Eet daarnaast meerdere keren per dag een wat kleinere maaltijd, dan ondersteun jij je spijsvertering nog beter.

Hoe zit dit met mijn klachten?

Heb jij klachten en wil je weten of je die kan oplossen door goed voor je darmen te zorgen? Ik denk graag met je mee. Ook als je nog niet de gewenste resultaten hebt behaald. Want, het is in principe heel simpel. Maar niet gemakkelijk! En dat is waarom ik mijn klanten ondersteun in dit proces. Are you brave enough?

Ik wil me graag inschrijven voor de nieuwsbrief.

Waar mag de nieuwsbrief naar toe worden gestuurd?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Neem contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens